Ce sunt produsele bio?
Putem oare vorbi de produse 100% bio? Prin ce difera produsele bio de cele eco, sau de produsele organice?
Sunt considerate produse organice produsele agricole, produsele ce nu contin substante chimice. Produsele etichetate ca produse bio contin minim 95% ingrediente naturale, din care 95% ingrediente bio vegetale , iar produsele etichetate eco contin 95% ingrediente naturale, din care minim 50% ingrediente bio vegetale.
Spre deosebire de produsele agricole, pentru produsele cosmetice nu exista standarde sau reglementari legale in acest sens.
Nu exista o difernta de sens intre termenii: organic, bio sau ecologic; denumirea de produs ‘organic’ este utilizata de catre anglosaxoni, termenul ‘bio’ este intrebuintat de catre francezi si germani, pe cand ‘eco’este folosit in Romania. Pentru ca produsul sa fie etichetat cu unul dintre acesti termeni, el trebuie sa fie validat de catre Ecocert Qualite France.
In cadrul produselor cosmetice , extrem de rar (sau poate de loc) exista o formula 100% organica, fiind necesara prezenta unor compusi chimici in scopul impiedicarii separarii componentelor, pastrarii intacte a compozitiei , precum si pentru a opri formarea ciupercilor si a bacteriilor. Produsele cosmetice bio trebuie sa contina conservanti (acid salicilic, alcool benzilic etc), dar nu trebuie sa contina conservanti nonbiodegradabili ca parabenii.
Astazi va propun sa cunoasteti un produs importat de firma HDMCosmetice, din Israel, direct de la malul Marii Moarte - namolul!
V-ati intrebat vreodata de ce sunt atat de apreciate calitatile terapeutice ale acestui namol? namolul de la Marea Moarta?
Un produs cu adevarat bio, fara parabeni, caci ce poate fi mai ”bio” decat acest namol in a carui compozitie gasim atatea minerale: magneziu, calciu, sodiu, potasiu, zinc, saruri de clor,de iod si de brom…. si un strop de soare!
Un efect bine cunoscut de doamne il au impachetarile cu namol.
La ce sunt bune acestea?
Namolul are rolul de a absorbi si a elimina prin pori toxinele din organism ;particulele cu sarcina negativa din compozitia namolului interactioneaza cu particulele incarcate pozitiv din compozitia toxinelor, efectul fiind deci eliminarea toxinelor, purificarea pielii. De asemanea este absorbit excesul de apa din piele, creandu-se astfel ’spatii’ libere intre straturile tesutului cutanat care in urma presiunii create prin impachetare se compacteaza , rezultand o piele tonifiata si o scadere in centimetrii (din pacate temporara ).
Sa nu uitam ca si caldura care se degaja in timpul impachetarii are efect benefic, imbunatatind circulatia sangelui, reducand durerile articulare.
Namolul poate fi utilizat si pe scalp sau alte zone afectate de psoriasis, pentru tenul cu probleme , in special tenul acneeic, dar si in durerile reumatice sau artrite.
Ce ar mai putea fi spus despre acest produs bio-eco-super natural?
“Despre namol numai de bine!”
Hleihil Dana
www.hdmcosmetice
www.facebook.com/HDMCosmetice