Cura de cireşe
Cireşele sunt fructe timpurii, care ajung la maturitate pe la jumătatea lui mai, sezonul lor durează aproximativ 2 luni. Consumul de cireşe stimulează digestia şi imunitatea, remineralizează organismul, favorizează transpiraţia şi eliminarea toxinelor, previne sau limitează procesele inflamatorii, stările febrile, gripa sau infecţiile microbiene.
Compoziţia cireşelor:
- apă (75-89%)
- zaharuri
- acizi organici
- vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, P, PP)
- acid pantotenic
- minerale: K, Fe, Ca, Mg, Ph, S
- oligoelemente: Zn, Cu, Mn
Cum se efectuează cura de cireşe:
- Minicura:
dimineaţa, pe stomacul gol, se începe cu o doză minimă de 100 g. Se creşte progresiv doza pentru a ajunge la sfârşitul celei de-a treia saptamâni la 500 g. De la doza de 300 g, se împarte cantitatea în trei prize până la prânz, şi nu se mai consumă nici un alt aliment.
în timpul curei nu este recomandat abuzul de grăsimi animale, zahăr rafinat sau alcool. Prânzul şi cina uşoare, dietetice vor asigura efectele pozitive scontate. - Cura exclusivă:
1-2 zile pe săptămână câte 1-3kg fructe proaspete, se consumă în mai multe prize în timpul zilei, între prize se recomandă apa minerală.
Sucul de cireşe stimulează eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism. Reumaticii, gutoşii şi artriticii beneficiază de proprietăţile lor. Sucul de cireşe are şi o acţiune de curăţare a căilor urinare şi a intestinelor.
Cozile de cireşe au proprietăţi medicinale favorabile în bolile căilor urinare, prin acţiunea antiinflamatorie şi prin creşterea diurezei.