Articole

Subscribe

Read more

Special pentru viitoarele mamici din Alba: Exercitiul fizic in timpul sarcinii.

EXERCITIUL FIZIC IN TIMPUL SARCINII

Chiar daca nu o sa se simta in stare sa alerge la un maraton, majoritatea femeilor insarcinate se bucura de exercitiile fizice. E foarte important insa ca programul de exercitii sa fie adaptat sarcinii si personalizat pentru fiecare femeie, iar o buna comunicare cu medicul ginecolog este recomandata.

Exercitiul fizic e un mare plus atat pentru tine ca si femeie, cat si pentru bebelus, daca ai o sarcina normala, fara complicatii. O sa incepi sa te simti mai bine facand miscare, deoarece in organismul tau se vor elibera endorfine (hormonul starii de bine) si vei deveni mai energica.

BENEFICIILE EXERCITIILOR FIZICE IN TIMPUL SARCINII

–         Durerile de spate se vor ameliora, iar postura se va imbunatati prin antrenamentul muschilor spatelui, ai feselor si ai coapselor.

–         Reducerea constipatiei prin accelerarea tranzitului intestinal.

–         Prevenirea uzurii articulatiilor, mult mai solicitate acum, prin activarea lichidului lubrifiant din articulatii.

–         Ajuta la un somn mai bun inlaturand stressul si anxietatea.

–         O sa arati mai bine! Exercitiile fizice sporesc circulatia sangelui si vei dobandi un aspect sanatos si stralucitor.

–         Iti vei pregati organismul pentru nastere. O musculatura tonifiata si o inima sanatoasa iti vor usura travaliul si nasterea. Castigand controlul asupra respiratiei te va ajuta in dozarea durerii, iar daca o sa ai un travaliu mai indelungat rezistenta ta va fi mai buna.

–         Organismul tau isi va reveni mai repede dupa nastere. Nu vei lua asa mult in greutate in timpul sarcinii daca vei face exercitii fizice mai ales daca si inainte de a ramane insarcinata ai facut sport. Dar, nu te astepta sa pierzi in greutate facand miscare in timpul sarcinii. Telul este sa te menti in forma atat timp cat esti insarcinata.

CONTRAINDICATII

–         Hipertensiune arteriala

–         Contractii premature

–         Sangerari vaginale

–         Ruperea prematura a membranelor

Adela Neamtu – Kinetoterapeut la SC STARMEDICA SRL

Citi aici mai multe despre noi.

Comments are closed.