Articole

Subscribe

Read more

All on 4 in Alba Iulia: all on four/ sau dinti noi intr-o zi!

TEHNICA ALL ON 4 IN IMPLANTOLOGIE

Tehnica all on 4 nu este doar o tehnica prin care se intelege proteze pe patru implanturi, avantajoasa din punct de vedere economic.
Tehnica all on 4 inseamna si dinti noi intr-o zi. Inseamna ca un purtator de proteza  care n-a putut musca dintr-un mar multa vreme poate in aceeasi zi de fixare a implantelor sa muste din mar. Cum?!
Este posibil prin tehnica care a fost inventata de dr. Malo din  Portugalia si care este o buna solutie pentru pacientii care nu au suficient os pentru efectuarea implantelor prin tehnica clasica si cu un numar mare de implanturi si la care numarul  se ridica la 10 implanturi. (Atunci trebuie efectuata o interventie chirurgicala care se numeste sinus  lift sau ridicarea sinusului precum si la nivelul mandibulei trebuie facut transplant osos sau aditie osoasa.) Prin aceasta tehnica putem, prin fixarea a 2 implanturi in zonele critice cu o anumita inclinatie, sa nu fim obligati sa efectuam sinus lift (sau aditie de os si inca doua implanturi) cu o pozitie verticala clasica

ALL ON 4

In aceeasi zi putem fixa proteza cu patru suruburi. Pacientul nu mai trebuie sa o dea jos si o poate folosi pentru a musca si manca ce n-a putut cand avea proteza mobila.
Aceasta tehnica o putem efectua cu ajutorul tomografului si al computerului si fara sa ridicam mucoasa, fara sutura sau prin ridicarea unui lambou si sutura.
Aceasta tehnica noua necesita o mare experienta in acest domeniu, pentru ca aceasta procedura are mai multe faze si necesita pregatiri speciale. TEHNICA ALL ON 4 nu va reusi sau nu va avea rezultate bune daca operatorul nu are pregatire speciala acestei tehnici.
Tehnica all on 4 cum am specificat mai sus nu este doar fixarea a patru implanturi si atat.

Dr.Hleihil Mahmod

Medic stomatolog

Comments are closed.