Articole

Subscribe

Read more

Alternative

Subscribe

Read more

free counters

Laserterapie contra durerii

LASERTERAPIE CONTRA DURERII:

“Durerea poate insemna mai mult decat suferinta pentru un pacient. Ea poate fi de asemenea un obstacol in calea altor tratamente.”

 

starMEDICA Alba Iulia

starMEDICA Alba Iulia

 

“Durerea ” este intalnita in aproape orice capitol al medicinei. Intotdeauna cel mai mult este apreciata de catre pacient, reducerea durerii. Vechea indemanare “nil nocere”se potriveste foarte bine cu principiile laserterapiei. Laserul poate preveni si poate reduce durerea. Un aspect pozitiv al tratamentului cu laser este ca durerea poate fi alinata chiar din timpul primei sedinte.

In durerea acuta sunt necesare, de obicei, doze mari pentru a obtine un efect imediat.

Durerea poate insemna mai mult decat suferinta pentru un pacient. Ea poate fi de asemenea un obstacol in calea altor tratamente. De exemplu, o durere a spatelui poate impiedica un pacient sa se aseze, sa se intinda sau sa se miste in voie. De multe ori durerea face parte dintr-un cerc vicios, cand pacientul nu poate efectua exercitii, agravandu-se astfel afectiunea existenta.

Durerea superficiala dispare imediat dupa aplicarea sedintei LASER, iar durerea mai profunda dupa 6-12 sedinte. Pe langa efectul antialgic, aplicarea laserului ca si forma de tratament produce un efect miorelaxant, de relaxare a musculaturii, fiind recomandat in torticolis, lumbago si alte afectiuni in care este prezenta contractura si spasticitatea. Un alt efect al laserterapiei este efectul antiinflamator si antiedematos. Edemul si inflamatia scad vizibil de la primele aplicari si este astfel folosit in terapia posttraumatica sau in diferite afectiuni reumatismale.

Indicatiile laserului sunt urmatoarele: nevralgii, umar dureros, spondiloze, artroze, artrite, guta, halux valgus, pinten calcanean, edeme posttraumatice, hematoame, ruptura musculara, entorse, luxatii, fracturi si unele afectiuni neurologice.

Tratamentul cu laser combinat cu kinetoterapie si masaj are un efect benefic asuprastarii de sanatate a organismului.

Cand vorbim despre laser, ne duce gandul la ceva nou si revolutionar. Intr-adevar este revolutionar, dar nu si nou.

Primul laser terapeutic comercializat il gasim undeva catre sfarsitul anilor ’70, iar de atunci toata tehnologia referitoare la LASER a evoluat si s-a dezvoltat, laserterapia fiind lipsita de riscuri si reprezentand o alternativa moderna de tratament.

Kinetoterapeut Adela NEAMTU

Comments are closed.