Articole

Subscribe

Read more

Alternative

Subscribe

Read more

free counters

Depistarea cariilor in faza incipienta – importanta controalelor stomatologice periodice

Este extrem de important ca pacientii sa inteleaga importanta controalelor periodice (1-2/an), deoarece in urma acestora cariile se pot depista in faza incipienta (carie simpla), localizate la nivelul smaltului, situatie in care ele se vor trata intr-o singura sedinta, fara durere, nefiind necesara o anestezie prealabila (pentru unii pacienti si anestezia constituie o trauma) si cu costuri minime.

Trebuie constientizat ca expresii de genul “nu ma duc pentru ca imi este frica” sau “nu ma duc pentru ca nu am bani” sunt total lipsite de sens. Odata aparute, cariile nu vor disparea de la sine, ba dimpotriva, netratate, ele se vor complica, ducand la infectii asociate cu dureri greu de suportat si care vor necsita mai multe sedinte de tratament, cu durata mai lunga si costuri mai mari pentru pacient.

Sper ca din aceste randuri pacientii sa realizeze importanta controalelor periodice si faptul ca tratarea unei carii simple nu-i va durea si-i va costa extrem de putin comparativ cu tratarea complicatiilor ce vor aparea prin netratarea ei in faza incipienta.

Dr. Nastase Mircea, medic specialist stomatolog

Comments are closed.