Articole

Subscribe

Read more

Alternative

Subscribe

Read more

free counters

Implantul dentar

IMPLANTUL DENTAR
Implantul dentar este un surub din titan care poate fi introdus in osul maxilar sau mandibular ca sa fie folosit ca suport pentru o coroana din portelan sau mai multe, respectiv proteze dentare. Reusita implantului in ziua de azi se ridica la 98% mai ales ca se folosesc tehnici noi pentru a obtine cea mai favorabila forma a implantului si care scad sansele de a respinge implantul.
Un implant are rolul de a inlocui un dinte lipsa fara sa folosim inca doi dinti vecini sanatosi pentru  ancorare; se pot chiar pune 3-4 implanturi ca suport pentru mai multe coronite de portelan respectiv stabilirea si retinerea protezelor dentare.
Tehnic nu este complicata efectuarea unui implant dentar: se face sub anestezie locala, nu doare si tehnica clasica este ca trebuie asteptat 3 luni la mandibula respectiv 6 luni la maxila pentru vindecare si acceptarea implantului; sunt unele situatii cand se poate restaura imediat.
Post operator trebuie urmarit un tratament medicamentos si de obicei nu doare, dar se poate  umfla putin.
Tratamentele in stomatologie moderna si de ultima generatie se indreapta spre implantologie si in multe tari deja 80% din pacienti au inteles ca implantul este o noua sansa pentru multi care au simtit ca aici se termina drumul.

Dr. Hleihil Mahmod

Comments are closed.