Articole

Subscribe

Read more

Alternative

Subscribe

Read more

free counters

Avortul medicamentos – proceduri, indicatii: Dr. Radu Cordea

  1. PROCEDURA AVORTULUI MEDICAMENTOS: Confirmarea sarcinii si varstei gestationale: acestea pot fi confirmate prin referire la menstruatia anterioara, ecografie pelviana si/sau masurarea indicelui beta HCG. Dupa confirmarea sarcinii, pacienta trebuie sa primeasca informatii despre procedura, rezultate si efecte secundare
  2. Administrarea MIFEGYNE in avortul medicamentos: varsta gestationala nu trebuie sa depaseasca 63 de zile in ziua administrarii MIFEGYNE. Pacienta va primi brosura de  informatii inclusa in pachet, trebuind sa inteleaga si sa fie de acord cu cerintele tratamentului. Administrarea se face sub supravegherea unui cadru medical, se face o programare dupa 2 zile pentru administrarea prostagladinei. Un mic procentaj de femei vor avorta inainte de a se intoarce pentru pasul 3.
  3. Administrarea prostagladinei in avortul medicamentos, la 36-48 ore dupa MIFEGYNE: femeia se intoarce la centrul medical pentru administrarea prostagladinei si va fi supravegheata cel putin 3 ore dupa administrarea acesteia. Majoritatea pacientelor vor avorta in aceste 3 ore, cu toate acestea e destul de normal ca avortul sa aiba loc mai tarziu. Se va administra vaccinul Anti-D Thesus daca este necesar.
  4. Controlul la 17 – 21 zile dupa MIFEG: rezultatul tratamentului este stabilit prin consultatie medicala, ecografie sau masurarea beta-HCG. In cazul in care mai exista sangerare sau durere si sunt indicii care confirma continuarea sarcinii sau expulzarea incompleta, trebuie avuta in vedere evacuarea uterina chirurgicala.

sursa: EXELGYN: informatii interne

Pentru orice intrebari legate de avortul medicamentos in Alba Iulia: Cabinet Ginecolog Dr Radu Cordea. Dr. Radu Cordea raspunde intrebarilor dvs.

Comments are closed.