Articole

Subscribe

Read more

Hipoterapia – calaria terapeutica in Alba, HIP TEP

ASOCIATIA HIP TEP – terapie neconventionala prin calarie

manejul Leorint, comuna Radesti, zona Aiud

Cãlãria terapeuticã, denumitã si terapia asistatã de cai, înseamnã folosirea calului în activitãti orientate pentru a atinge o mare diversitate de obiective terapeutice respectând indicatiile si recomandãrile medicului. Hipoterapia sau terapia cu ajutorul unui cal implicã asezarea copilului pe cal si rãspunsul acestuia la cele trei miscãri de legãnare ale calului.
Cãlãria este mai mult decât o modalitate de a-ti petrece timpul liber, este o adevaratã terapie cu o listã lungã de efecte benefice asupra sãnãtãtii. De aceea pentru unele persoane caii sunt o parte esentialã a procesului de recuperare fizicã.

Persoanele care sunt implicate în activitatea centrului au studii superioare de specialitate respectiv Facultatea de Pedagogie  Socialã. Terapeutul care lucreazã direct cu copiii este profesor logoped la Scoala cu cls. I-VIII Axente Sever Aiud.

Cei doi terapeuti au absolvit cursurile postuniversitare cu tema Terapia  asistatã  de animale organizatã de Universitatea Babes-Bolyai Cluj si au participat la Conferinta Internationalã cu aceeasi tema organizat in Ungaria.

Va invitam sa ne vizitati!

Mai multe despre noi gasiti aici.

Comments are closed.